Vi har kommit hem

Den var alltid avsedd som en tillfällig lösning, vårt första gemensamma hem på Esplanaden i Hangö. När vi flyttade in i december 2016, visste vi att vi inom ett år skulle flytta ut igen. Tanken var från första början att vi förr eller senare skulle återvända till Finlands vackraste storstad. Det liv som vi påbörjade i Åbo innan flytten till Hangö avbröts och ändrade karaktär på grund av bland annat nya arbetstillfällen samt statliga och kommunala förpliktelser. Men det var så vi hade planerat det och vi båda tyckte att det var fullständigt okej.

Och nu, efter att ha kortvarigt återvänt till staden som står oss båda nära hjärtat, var det slutligen dags att samla ihop vårt pick och pack och återigen bli Åbobor. Det är dags att ta med oss det vi byggt på under mellanåret i Hangö och kombinera det med det vi lämnade efter oss i Åbo för att utveckla vårt gemensamma liv mot de mål som väntar på oss i fjärran.

Det tog en dryg vecka att packa ihop hela vår lägenhet, en kväll att lasta in den i en flyttbil och ett par timmar att packa upp den igen 148 km längre norrut. Ytterligare en dryg dag att få tag på de möbler, dekorationer (läs: ljus) och mindre ting vi ansåg oss behöva för att trivas i vår nya lya.

Och vilken lya! Större än vår tidigare bostad, centralt belägen invid Aura å men ändå i en lugnare del av staden. Ett ordentligt kök, en balkong med morgonsol och ett rymligt badrum. Med en kombination av gamla möbler och nya införskaffningar (läs: en magnifikt vacker kökshylla) lyckades vi skapa en helhet som känns – om möjligt – ännu mera som ett hem än vår föredetting. Lägenheten på Espen var ett slags mellanting, ett pilotprojekt och en prototyp, ett nödvändigt tak över huvudet under vårt lilla sabbatsår. Men nu är det på allvar. Nu har vi uppgraderat, nu är det fråga om hem 2.0. Här vill vi bo en längre tid, detta bo vill vi fortsätta utveckla till det mysigaste och finaste hem vi kan tänka oss.

Och med oss har vi inte bara nya minnen och nya erfarenheter, vi har även en kanin och en katt samt det dyrbaraste löftet vi någonsin kan ge varandra.

Nu tar vi steget vidare, vi njuter av det vi har och det vi kommer att få och tar vara på all den tid vi kommer att få i vårt andra gemensamma hem.

För nu har vi kommit hem – på riktigt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s