Vi saknar dig, Severus!

on

Ett nytt år för alltid med sig obehagliga saker. Idag fick världen höra om en av dem. 

Nyheten kom som en total överraskning för mig. Jag stod mitt i korridoren i en K-market i centrala Åbo och stirrade på orden som en kompis skrivit på Whatsapp. Jag brydde mig inte om alla människor som trängde sig förundrat förbi mig. 

Severus Snape är död!

Det kunde inte vara sant! Jag var tvungen att kolla upp Facebook, och visst, samma horribla nyhet återkom flera gånger genom olika massmediers sidor. 

Alan Rickman, en älskad och legendarisk skådespleare, mannen vi älskar att hata i alla bovroller, dog idag. Han blev 69 år gammal då cancern tog honom med sig. Han var Severus Snape. Han var Hans Gruber. Han var sheriffen av Nottingham. Han hade en av de mest välkända rösterna i filmhistorien. Och nu är allt detta borta, och vi kommer att sakna det för alltid. 

Och det ironiska är att det inte ens gått en vecka sedan musiklegenden David Bowie dog, också han vid 69 års ålder och bortrövad av cancern. 

Vad är det du vill cancer? Varför tar du folk med dig såhär? Är du nöjd nu? Vem ska du ta härnäst? Faktum är att alldeles för många människor dör alldeles för tidigt på grund av cancer. Största delen får aldrig såhär stor publicitet, men tragedin är precis lika stor. Stick och brinn cancer, vi vill inte ha dig här! 

Och kanske det mest ledsna med allt dehär är att Rickman aldrig fick uppleva visionen som han hade framför sig:

When I’m 80 years old and sitting in my rocking chair, I’ll be reading Harry Potter. And my family will say to me, “After all this time?” And I will say, “Always.”

Vi kommer att sakna dig David Bowie. Vi kommer att sakna dig Alan Rickman. 

En stor del av miljontals människors barndom har nu försvunnit. För att aldrig återkomma. Du finns i våra minnen, i alla filmer du gjort, i bilder och artiklar. Du finns inte mera, men det du lämnat efter dig försvinner aldrig! 

Vila ifred, Alan!

  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s